Stačí vyčistit! Výměna součástek je často zbytečná.

Napadlo by vás, že nejčastějším úkonem v servisu mobilních zařízení není výměna součástek, ale obyčejné čištění? Tedy alespoň v našem servisu iLoveServis.

Zákazníci k nám často chodí řešit problémy s mikrofonem, sluchátkem nebo nabíjecím konektorem. Nervózně se ptají, kolik bude stát výměna. Baví nás sledovat jejich úlevu, když se dozví, že postačí pouhé vyčištění.

Čím a jak se mobilní telefony nejčastěji zanášejí?

Prach je přítomen všude — v ovzduší, na polici, v kabelce, v kapse… Nelze se mu vyhnout. A přestože jsou audio komponenty ve sluchátkách a mikrofonech chráněné síťkou, právě na této síťce prach zůstává a zanáší vstupy a výstupy zvuku. Zvuk je pak tlumený, deformovaný  — ať už na vaší straně nebo straně volaného.

Nabíjecí konektor žádnou ochranu před prachem nemá, a tak opakovaným nabíjením se drobné prachové částice zatlačují hlouběji do zařízení. Výsledkem je pomalé nabíjení, opakovaný výpadek spojení s nabíječkou, nerozpoznání certifikovaného příslušenství nebo dokonce poničení samotného konektoru.

Když spadne mobil do vody, je to často situace končící peprnými slovy. Ale problém může udělat i pár kapek sladkého nápoje. Cukr totiž dokáže skvěle zalepit a ucpat důležité komponenty. Velké, ale stále řešitelné problémy napáchají také krémy, oleje a make-up.

Raritou nejsou ani cizí předměty v konektorech pro nabíječku a sluchátka. Rýže, těstoviny, malé kousky plastu, papír, nehty — i do tak malých otvorů se toho vejde překvapivě mnoho.

Kovový prach je obzvláště nebezpečný. Zpravidla se usazuje ve sluchátku, protože obsahuje magnety, které kovový prach logicky přitahuje. Velmi často zde dochází k nezvratnému poškození. Kovový prach je tak drobný a jemný, že poškozuje membrány audio dílů. V tomto případě čištění často nepomáhá a musí se díly vyměnit. Pokud pracujete v prostředí, kde je kovový prach všudypřítomný, chraňte svůj mobil plně uzavíratelným obalem — nejlépe koženým, koženkovým nebo plastovým. Textilní pouzdra kovový prach propouští.

Čištění mobilního telefonu nechejte expertům

Vyčistit displej hadříkem z mikrovlákna zvládnete. Opravdu dbejte na to, abyste použili správný hadřík nebo ubrousek určený k čištění displejů, jinak můžete riskovat poškrábání skla.

Rozhodně se ale nepouštějte do žádného dalšího čištění. Už nespočítáme, kolik zákazníků nadělalo větší škody párátkem, jehlou, pinzetou, kancelářským magnetem nebo kompresorem s příliš vysokým tlakem. Naše servisy jsou vybavené profesionálním vybavením, které ovládají proškolení a zkušení technici.

V iLoveServis se na vaše zařízení nejdříve podíváme, důkladně ho vyčistíme a teprve poté s vámi případně konzultujeme výměnu dílů. Doporučujeme využít našeho odborného čištění, ke kterému vám zdarma přístroj dezinfikujeme a následně necháme „odpočinout” pod dezinfekční UV-C lampou. A to často na počkání.

iLoveServis - první servis zaměřený opravdu na své zákazníky!

Tipy pro Vás

Přinášíme novinky ze světa mobilů a našeho života

Autorizovaný vs. neautorizovaný servis

Hlavním rozdílem mezi autorizovaným a neautorizovaným servisem telefonu je v tom, kdo servis provádí. Autorizovaný servis je prováděn oficiálním servisním partnerem výrobce telefonu, zatímco neautorizovaný servis může být prováděn jakýmkoliv jiným servisem či opravářem, který není oficiálním servisním partnerem.

Pokračovat ve čtení

MacBook

MacBook je řada notebooků vyráběných společností Apple, která se vyznačuje vysokou kvalitou zpracování, výkonností a spolehlivostí. MacBooky jsou oblíbené především mezi profesionály, studenty a všemi, kteří potřebují spolehlivé a výkonné zařízení pro práci, tvorbu a zábavu.

Pokračovat ve čtení

iPad

iPad je tablet vyráběný společností Apple, který byl poprvé uveden na trh v roce 2010. Od té doby se stal velmi populárním nástrojem pro práci, zábavu a vzdělávání.

Pokračovat ve čtení

Zajímá vás více ze světa
mobilních telefonů a techniky?

Zobrazit další články
Opravujeme zařízení také těchto firem