Opravy základních desek? Pro nás žádný problém!

Proč se vyplatí zabývat se opravou základních desek?

Hlavním důvodem těchto složitých oprav zákadních desek je záchrana stávajícího mobilního přístroje a nemuset tak kupovat při hned nový telefon, tablet, či notebook.

- Ušetření financí
- ušetření se starostí s nákupem nového přístroje
- a ušetření času a starostí kolem organizace uložených dat,

jsou jasné důvody, kdy stojí za to opravit stávající přístroj.

Příklad srovnání cen nových přístrojů versus opravy základní desky:

Opravit telefon není vždy jen o „jednoduché“ výměně rozbitého displeje za nový, či přemontování baterie.

Jako u každé elektroniky se i v mobilních telefonech nachází základní deska logických obvodů, ke které jsou napojeny veškeré zbylé komponenty. Celý přístroj je plně funkční až v případě, kdy veškeré logické cesty na základní desce bezproblémově komunikují s ostatními napojenými součástmi celku jako jsou displej, kamery, sluchátko, tlačítka, senzory a další. Nefunguje-li běžná součást, jako je displej například po pádu telefonu na zem, ve většině případů jej opravdu stačí přemontovat za nový, ale co když ani přemontování displeje za nový nepomůže? Pak přichází na řadu zkušenost servisního technika, který musí najít závadu právě uvnitř základní desky a přichází na řadu mikropájení.

Jak to na takové základní desce vypadá

Pokud si představíme základní desku každého elektronického zařízení jako pomyslnou mapu města, kde každý součástky přestavují domky a budovy, tak zmiňovaný pád telefonu z výšky na zem je jako zemětřesení. Některé domy vydrží otřesy a nekteré se rozpadají, vylomí nebo dokonce posunou v základech. Další velmi častý případ takové zkázy města je i povodeň, tedy okamžik vniknutí kapaliny do přístroje, kdy jednotlivé součástky, domečky pod elektrickým proudem nevydrží nápor a poškodí se. A přesně taková scéna se odehrává v mikrosvětě základních desek pod mikroskopem.

Co je potřeba, abychom mohli opravit i takové závady

Opravy základních desek provádí zkušení servisní technici s dlouholetou praxí, zkušenostmi ze studia a školení k identifikaci problémů na jednotlivých komponentech základních desek, aby byli schopni rozpoznat potencionální problém, který vznikl v logickém obvodu. Najít chybu a celý problém závady chce opravu um. Všechny drobné části pod mikroskopem tvoří srdce celého vašeho telefonu a kontrolují, zda celý přístroj funguje správně či ne.

Ovšem většina servisů mobilních přístrojů neumí opravit takto poškozené základní desky, protože neinvestovali do technologií ani do zaměření takovýchto složitých oprav. Jediným způsobem, jak tyto jednoduše neopravitelné závady odstranit, je získat přístup k těmto mikro součástkám na základních deskách. Jednotlivé čipy, kondenzátory a další mikro součástky je potřeba odstranit, vyměnit či opravit za použití speciálních nástrojů pro mikropájení. Bez těchto pokročilých postupů, rozsáhlého školení a praxe nelze poškozené základní desky elektroniky opravit.

Mohu tedy opravit běžně neopravitelný telefon?

Řešení nemusí být hned koupí nového přístroje, protože Vám v některém neprofesionální servise řekli, že závada je neopravitelná. iLoveServis se zaměřuje i na tyto druhy méně specifických oprav základních desek a to dokonce v mnoha případech na počkání, díky zkušených techniků hned na 11 pobočkách. V 7 městech po celé ČR, se můžeme společně podívat na váš „neopravitelný“ přístroj a vdechnout mu zpět život.

Téměř jakékoli poškození telefonu může způsobit i poškození základní desky. Samozřejmě ve více případech se rozbije displej na milion střepů nebo se přestane nebíjet po vložení na nabíječku. Poškození základní desky je však častější, než si myslíte. Pokud se telefon nezapíná nebo máte stále černou obrazovku už jste zkusili vše, stále je zde šance, že telefon lze zachránit.

Proto jsme zde.

Tipy pro Vás

Přinášíme novinky ze světa mobilů a našeho života

Autorizovaný vs. neautorizovaný servis

Hlavním rozdílem mezi autorizovaným a neautorizovaným servisem telefonu je v tom, kdo servis provádí. Autorizovaný servis je prováděn oficiálním servisním partnerem výrobce telefonu, zatímco neautorizovaný servis může být prováděn jakýmkoliv jiným servisem či opravářem, který není oficiálním servisním partnerem.

Pokračovat ve čtení

MacBook

MacBook je řada notebooků vyráběných společností Apple, která se vyznačuje vysokou kvalitou zpracování, výkonností a spolehlivostí. MacBooky jsou oblíbené především mezi profesionály, studenty a všemi, kteří potřebují spolehlivé a výkonné zařízení pro práci, tvorbu a zábavu.

Pokračovat ve čtení

iPad

iPad je tablet vyráběný společností Apple, který byl poprvé uveden na trh v roce 2010. Od té doby se stal velmi populárním nástrojem pro práci, zábavu a vzdělávání.

Pokračovat ve čtení

Zajímá vás více ze světa
mobilních telefonů a techniky?

Zobrazit další články
Opravujeme zařízení také těchto firem