Jak to je doopravdy s kvalitou displejů u iPhonů?

Asi to znáte všichni: Spěcháte, ruce jakoby by se Vám oddělily od těla a nějak podvědomě neposlouchají. To má dosti často za následek, že se objevíte u nás na pobočce s “pavoučkem” na displeji svého iPhonu. Nezbývá nic jiného než vyměnit za nový displej.

Často se funkční displej zachrání a není třeba měnit celé LCD, ale pouze sklo, což je ta lepší varianta. Nyní na trh přichází různé kvality displejů pro iPhone, ať už zamíříte do Prahy, Brna, Ostravy, nebo jiných měst, tak se setkáte u konkurenčních servisů s rozdílnou kvalitou LCD displejů.

Plně chápeme, že se v popisech a kvalitách displejů prakticky nedá vyznat. Natož, když pracujete v jiném oboru, nemůžete mít ani čas se v této celé problematice orientovat, a proto Vám zde popíšeme pár základních rad jak se rychle vyznat.

Jak dělíme kvalitu LCD displejů na trhu?

Originální kvalita LCD (OEM) a neoriginální sklo
Jde o repasovaný originální displej - je nepoznatelné od originálu. Tuto kvalitu doporučujeme u nejnovějších modelů iPhonů aby jste získali to nejlepší co na trhu je. Zajímavosti je, že i Apple autorizované servisy používají tuto kvalitu LCD, tj. repasují originální LCD a v případě výměny v autorizovaném servisu dostanete často úplně stejnou kvalitu jako u nás... V síti servisů iLoveServis máte tyto displeje s delší zárukou (konkrétně 24 měsíců), celková oprava bude rychlejší (od 20 do 100 minut) a průměrně dokonce o 30 % levněji než v autorizovaných servisech Apple. Dále, dle Vašich potřeb, možnost náhradního telefonu zdarma. Aktuální ceník výměny displeje iPhonů v síti našich poboček iLoveServis najdete zde.

OEM displeje/LCD
Většina servisu v české republice píšou o OEM displeje různé informace, ale ve většině případů jde o špatně anglicky přeložený význam a uvádějí zákazníky v omyl. Toto se často děje při kopírování textů ostatních konkurencí a špatné informace se tak šíří dále a dále. OEM je zkratka pro Original Equipment Manufacturer (volně přeloženo: “originální díly z výroby”). Obvykle se tato zkratka používá k označení významu, že jde o díly od stejného původního výrobce jako značka přístroje (v tomto popisovaném případě značka Apple), které všichni dobře známe a tak jim jednoduše důvěřujeme. Například společnost Apple ve skutečnosti obrazovky displejů nevyrábí, nýbrž jsou sestavovány od několika společností. Výraz OEM kvalita displeje ovšem v žádném případě neznamená “druhovýroba” a podobné spojení, jak mylně uvádí několik článků na českém internetu.

Certifikovaná druhovýroba
Displeje ve kvalitě certifikované druhovýroby jsou pro ty z Vás, kteří máte tu smůlu a displej na iPhone měníte pravidelně, nebo častěji než 1krát. Tyto displeje jsou špičkové kvality, se stejnou zárukou jako originální - tedy 24 měsíců v síti servisů iLoveServis - zobrazení barev je okem nerozeznatelné od originálního LCD a tento druh displeje doporučujeme na základě zpětné vazby desítky tisíc našich zákazníků. V nás jej naleznete pod označením LCD premium - odkaz na ceník, ukázka iPhone 7 zde. Výhoda je 100% kompatibilita s konkrétním modelem iPhonu, ušetření financí až o 35 % oproti originální kvality displeje a více než 50 % levnější cena než u autorizovaných servisů. To vše u nás expresně a za pár desítek minut. Na všech našich pobočkách zároveň garantujeme díly skladem, tutiž se nemůže nikdy stát, že by jste odešli bez opraveného telefonu.

Druhovýroba displejů
Jedná se o levné kopie displejů pro iPhone, které jsou odlišného tvaru LCD a barvy ani odstíny černé nejsou shodné s originálním kvalitou, ani certifikovanou druhovýrobou. Tyto levné displeje mají také zároveň špatnou reakci na dotykovou plochu a na ovládání gesty. Toto je kategorie LCD, kterou najdete ve většině servisů v ČR, jelikož jejich nákupní cena je jednoznačně nejnižší. U nás takovou kvalitu nenajdete z jednoduchého důvodu, nikdy používáme pro zákazníky nic, co bychom sami nechtěli na svých telefonech. Pokud v nějakém servisu dostanete toto LCD popsaných nedokonalostí, doporučujeme požádat o uvedení Vašeho telefonu do původního stavu a dotyčnému servisu toto LCD vrátit.

Tipy pro Vás

Přinášíme novinky ze světa mobilů a našeho života

Autorizovaný vs. neautorizovaný servis

Hlavním rozdílem mezi autorizovaným a neautorizovaným servisem telefonu je v tom, kdo servis provádí. Autorizovaný servis je prováděn oficiálním servisním partnerem výrobce telefonu, zatímco neautorizovaný servis může být prováděn jakýmkoliv jiným servisem či opravářem, který není oficiálním servisním partnerem.

Pokračovat ve čtení

MacBook

MacBook je řada notebooků vyráběných společností Apple, která se vyznačuje vysokou kvalitou zpracování, výkonností a spolehlivostí. MacBooky jsou oblíbené především mezi profesionály, studenty a všemi, kteří potřebují spolehlivé a výkonné zařízení pro práci, tvorbu a zábavu.

Pokračovat ve čtení

iPad

iPad je tablet vyráběný společností Apple, který byl poprvé uveden na trh v roce 2010. Od té doby se stal velmi populárním nástrojem pro práci, zábavu a vzdělávání.

Pokračovat ve čtení

Zajímá vás více ze světa
mobilních telefonů a techniky?

Zobrazit další články
Opravujeme zařízení také těchto firem