Dle statistik, 65% Čechů zažilo vytopení, poškození nebo krádež telefonu

Podle statistik pojišťoven má alespoň jednou v životě přes polovina Čechů zkušenost s vytopením, krádeží nebo poškozením telefonu. Podívejte se na nejčastější příčiny a průměrné ceny oprav telefonů.

Telefony jako nejdůležitější zařízení

Mobilní telefony jsou neoddiskutovatelně nejčastěji používaným elektronickým zařízením v 21. století. Díky nim můžeme komunikovat s našimi blízkými, stejně jako s lidmi z celého světa. Telefony nás mohou také bavit, ale můžeme je také použít pro práci na cestách nebo si pořídit několik fotografií naší rodiny nebo přátel.

Telefony prostě mohou dělat všechno, co potřebujeme v dnešním rychlém světě, a to je také důvod, proč jsou tyto zařízení v ohrožení, protože většina z nás určitě zažila, že nám telefon nešikovně spadl na zem nebo do vody. České pojišťovny prozradily, jak si Češi vedou ze zveřejněných statistik.

Telefony jako nejdůležitější zařízení

Jsme národ nešikovných lidí?

Podle statistik má 65% Čechů zkušenost s vytopením, krádeží nebo poškozením telefonu. I když zájem o pojištění proti rozbití a krádeži telefonu roste, tak největší problém je cena oprav. V iLoveServis myslí hlavně na zákazníka, proto se snaží držet ceny příznivé, aby nemuselo zbytečně docházet k nákupu nových zařízení.

Statistiky ukazují, že lidé nepojišťují pouze drahé mobilní telefony, ale více než 65% pojištěných telefonů spadá do kategorie s nákupní hodnotou kolem 7 tisíc korun. Průměrná cena opravy je kolem 4 300 korun, což by odpovídalo přibližně 55% průměrné nákupní ceny pojištěného telefonu.

Jsme národ nešikovných lidí?

Nejčastější příčiny poškození

Mezi nejčastější příčiny poškození telefonu je podle statistik to, že do vás někdo (i omylem) strčí, nebo telefon vypadne z ruky, z kapsy, či spadnete na zem díky zakopnutí nebo uklouznutí, anebo dojde k jeho polití tekutinou či utopení v záchodě a ve sprše. Více jak 90 % poškození končí prasklým displejem. Není nic jednoduššího, než se zastavit na kterékoliv z 10 poboček iLoveServis po celé ČR.

Nejčastější příčiny poškození

Tipy pro Vás

Přinášíme novinky ze světa mobilů a našeho života

Autorizovaný vs. neautorizovaný servis

Hlavním rozdílem mezi autorizovaným a neautorizovaným servisem telefonu je v tom, kdo servis provádí. Autorizovaný servis je prováděn oficiálním servisním partnerem výrobce telefonu, zatímco neautorizovaný servis může být prováděn jakýmkoliv jiným servisem či opravářem, který není oficiálním servisním partnerem.

Pokračovat ve čtení

MacBook

MacBook je řada notebooků vyráběných společností Apple, která se vyznačuje vysokou kvalitou zpracování, výkonností a spolehlivostí. MacBooky jsou oblíbené především mezi profesionály, studenty a všemi, kteří potřebují spolehlivé a výkonné zařízení pro práci, tvorbu a zábavu.

Pokračovat ve čtení

iPad

iPad je tablet vyráběný společností Apple, který byl poprvé uveden na trh v roce 2010. Od té doby se stal velmi populárním nástrojem pro práci, zábavu a vzdělávání.

Pokračovat ve čtení

Zajímá vás více ze světa
mobilních telefonů a techniky?

Zobrazit další články
Opravujeme zařízení také těchto firem