Mobil za volantem ročně zabije několik desítek lidí. Zkusme to jinak!

Počet lidí, kteří za volantem svého auta používají mobilní telefon za několik posledních let rapidně vzrostl. Svůj podíl na tom bezpochyby má i rozšíření sociálních sítí a komunikačních aplikací, které uživatele „nutí“ být pořád online.

Spousta řidičů si své chování omlouvá tím, že používání telefonu za volantem přeci nikoho přímo neohrožuje, není to, jako když někdo nepoužívá bezpečnostní pásy, nebo opakovaně překračuje povolenou rychlost. A myslí si, že následkem nepozornosti může být maximálně upuštěný telefon a tím způsobená oprava displeje. Statistiky ale hovoří jinak, nepozornost, kterou telefon za volantem způsobuje, ročně zabíjí desítky účastníků silničního provozu.

Telefonování za volantem ohrožuje nejen vás, ale i vaše děti

Telefonování a telefon za volantem obecně na českých silnicích není žádnou ojedinělou událostí. Dle tiskové zprávy Ministerstva dopravy je držení mobilního telefonu třetím nejčastějším prohřeškem, hned za zmíněnou překročenou rychlostí a nezapnutými bezpečnostními pásy. Za rok 2018 tak z tohoto důvodu o body přišlo na 51 tisíc řidičů, což je 13 % z celkového počtu mapovaných prohřešků. Řada řidičů si stále neuvědomuje že použitím mobilu za volantem nemusí být zapříčiněna jen nutná výměna, nebo oprava displeje zařízení, ale že skutečně ohrožují lidské životy. A to nejen ten řidiče dopravního prostředku, ale i své spolujezdce, kterými jsou ve značném množství případů také děti.

Nepozornost způsobená telefonem může skutečně skončit jen prudkým zabrzděním a rozbitým displejem. V takovém případě by vás nedbalost stála jen úsilí nalézt kvalitní a levný servis, pro který nebude výměna displeje problém. Co ale ti ostatní? Přesto, že se vám konkrétně nic stát nemusí, může chvilka nepozornosti, nebo roztržitosti způsobit ztrátu na životech. O tom ostatně svědčí další statistika, která říká, že iPhone, Xiaomi a další telefony za volantem na českých silnicích za poslední rok zapříčinily téměř deset tisíc nehod, z nichž se přes šedesát stalo pro jejich účastníky smrtelných. Vážně nemohla ta SMSka, fotka na Instagram, nebo zpráva na Messengeru chvíli počkat?

Jak používat telefon za volantem bezpečně

Pojďme se na to podívat realisticky, telefon je dnes nepostradatelnou pomůckou pro většinu mladé společnosti, jak ho tedy používat za volantem bezpečně? Když pomineme zmíněné rizikové činnosti, které jsou s používáním chytrých mobilů, iPadů a dalších dotykových zařízení spojené, je jejich funkce často využita také k dobrým a užitečným funkcím. Mezi ty nejčastější pak patří bezpochyby použití telefonu jakožto GPS navigace.

Pro tyto účely jsou nepostradatelnými pomocníky držáky na telefon, které se přidělávají na palubní desku. Pro telefonování pak jistě nestačí hlasitý odposlech, jak si řada uživatelů myslí. Pořízení a používání handsfree setu zachránilo již tisíce životů, aniž by si to jejich uživatelé nějak zvlášť uvědomovali. U novějších automobilů jsou pak již často integrovány přímo do palubového počítače, je proto důležité brát na tyto pomůcky zřetel a zjistit si své možnosti. Pokud si s výběrem příslušenství nevíte rady, můžete pro tuto příležitost mimo jiné navštívit také náš iLoveServis, s 11 expresními pobočkami rozmístěnými po celé republice. Nezáleží na tom, jestli je vaším domovem Praha, Brno nebo Pardubice, náš specializovaný tým vám nabídne nejen prvotřídní a levný servis, ale i cenné rady při výběru zmíněného, i dalšího příslušenství.

Mobil vám opravit umíme, ale zdraví máte jen jedno

Setkali jste se již s nehodou způsobenou nepozorností za volantem a snažíte se najít levný a kvalitní servis pro který bude výměna displeje hračkou? Pak jste se dostali na správnou adresu. Specializací našeho servisu je právě zmíněná oprava displeje nejrůznějších zařízení, ať už máte iPhone, Samsung, nebo Huawei, náš tým se o vás ochotně postará. Expresní pobočky iLoveServis naleznete kromě zmíněných míst i v dalších městech – Ostrava, Olomouc, Hradec Králové a další.

Neváhejte se na nás v případě potřeby obrátit a nezapomeňte, zdraví máte jenom jedno.

Tipy pro Vás

Přinášíme novinky ze světa mobilů a našeho života

Autorizovaný vs. neautorizovaný servis

Hlavním rozdílem mezi autorizovaným a neautorizovaným servisem telefonu je v tom, kdo servis provádí. Autorizovaný servis je prováděn oficiálním servisním partnerem výrobce telefonu, zatímco neautorizovaný servis může být prováděn jakýmkoliv jiným servisem či opravářem, který není oficiálním servisním partnerem.

Pokračovat ve čtení

MacBook

MacBook je řada notebooků vyráběných společností Apple, která se vyznačuje vysokou kvalitou zpracování, výkonností a spolehlivostí. MacBooky jsou oblíbené především mezi profesionály, studenty a všemi, kteří potřebují spolehlivé a výkonné zařízení pro práci, tvorbu a zábavu.

Pokračovat ve čtení

iPad

iPad je tablet vyráběný společností Apple, který byl poprvé uveden na trh v roce 2010. Od té doby se stal velmi populárním nástrojem pro práci, zábavu a vzdělávání.

Pokračovat ve čtení

Zajímá vás více ze světa
mobilních telefonů a techniky?

Zobrazit další články
Opravujeme zařízení také těchto firem